Ce nu știați despre femei

Cu toții știm că de-a lungul timpului poziția femeii în societate nu a fost una favorabilă. Am avut mai multe tipuri de ierarhii imaginate cum ar fi rasa pentru americani, castele pentru indieni și bineînțeles ierarhia de gen.

Discuțiile despre ierarhia de gen plictisesc bărbații și instigă femeile. În multe societăți, femeile reprezentau proprietatea bărbaților. Dacă citești Vechiul Testament te ia cu leșin. Acolo sunt dovezi clare despre faptul că femeia reprezenta o proprietate a bărbatului și că la moartea lui putea fi transmisă fratelui. Nimic neobișnuit la acea vreme. Dacă e să intrăm în chestii ma dure, avem violul. El intra la acea vreme la Încălcarea proprietății. Astfel, victima nu era femeia, ci bărbatul ei, care era despăgubit. Dacă ea nu era căsătorită, tatăl era cel despăgubit cu o sumă de bani, după care fiica lui intra în posesia celui care a abuzat-o.

Mai mult, în China nașterea unei fete reprezenta un moment de ghinion. Nu erau condamnați dacă alegerea era să nu o păstreze, omorând-o.

Femeilor li s-a pus foarte mult în cârcă inegalitatea aptitudinilor sau diferența trăsăturilor fizice. Adică „sexul slab” nu putea face aceleași treburi ca bărbații, neavând suficientă forță.  De aici și ierarhizarea meseriilor. Bun, păi și atunci de ce femeile nu au putut să devină preoți? Sau de ce nu au putut intra în politică? Sunt meserii care nu implică forță.

pep

Am vrut să vă amuz cu o reclamă care face referire la peptide.

Ceea ce nu știați este că lucrurile nu au stat mereu așa. Aici vorbim despre Egiptul Antic. În urmă cu șase mii de ani î. Cr. ( pare greu de crezut, știu ) Egiptul a întâmpinat o perioadă de prosperitate, pace și conexiune profundă cu natura și spiritul.

De ce? Răspunsul este matriarhatul. Dacă vă gândiți că matriarhatul este opusul patriarhatului vă înșelați. Matriarhatul e bazat pe egalitate, pe echilibru și armonie cu natura. Adică spre deosebire de prostiile prezentate în vechiul testament, în care femeia curăța picioarele bărbatului și îl lua de soț, fără voia ei chiar și pe fra-su, în Egipt femeile aveau același status ca și bărbații. Mama era învățătorul și ” totul ” în casă. Femeile dețineau proprietăți, aveau aveleași drepturi, puteau să voteze, puteau divorța cu ușurință.

purificare

Sursa foto: Google. ( Avem o scenă de purificare, în care femeia este la același nivel cu bărbatul ).

 

Am văzut mai demult o imagine a unor faraoni, bărbat și femeie, în care femeia îl ținea de gât pe bărbat, indicând același status. Perucile sublime pe care le purtau se împărțeau în peruci pentru femei și peruci pentru bărbați. Cele pentru femei erau mai lungi și mai aranjate decât cele ale bărbaților. Interesant este faptul că doar înțelepții puteau purta acea tipologie de peruci destinate femeilor.

Ce vreau să spun cu acest text? Nu arunc cu bolovanul și nici nu mă tăvălesc învinuind bărbații, ai căror strămoși au fost cam motherfuckeri cu noi. Acum fiecare înțelege feminismul exact așa cum vrea. Avem stereotipuri de gen la tot pasul, înrădăcinate atât în mintea femeilor cât si a bărbaților de către mame. Probabil că vor mai fi mult timp. Avem și o cursă nebună a femeilor de a demostra că pot, că fac, că dreg printr-o presiune auto-impusă din care bărbații nu mai înțeleg nimic.

Indiferent de cum suntem trebuie să creăm echilibru. Un cuplu în ziua de azi pentru a funcționa trebuie să creeze echilibru între corp, minte și emoții. Dacă e să ne luăm după simbolismul egipten avem două simboluri – vulturul și șarpele. Șarpele e reprezentat de masculin, iar vulturul de feminin. Au în comun aceleași glande. Pentru egipteni, glandele reprezentau sursa vieții. Ei spun că modalitatea de a crea echilibru este ca șarpele (conștientul) să fie în comuniune cu vulturul ( subconștientul ).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.