Pulsul lui 2019

Caut de ceva timp o cafenea bună în care să mă mai relaxez scriind și firește să-mi placă și cafeaua, așa că dau târcoale de câteva minute pe Calea Victoriei. Îmi atrage atenția vitrina unei cofetării ușor cosmopolite, cu un design colorat și plină ochi de dulciuri. Nu stau mult pe gânduri, împing ușa grea și intru cu multe dorințe pe papilele gustative.

– Ăă aș dori să știu cât costă cutia de macarons.

– Nouăsprezece lei suta de grame. Serviți aici?

Am servit stângace deschiderea ușii  și-am plecat mai departe. Dintr-o dată, am devenit conștiincioasă la reclamele TV, care ne avertizează asupra consumului de zahăr.

Dacă după ploaia cu gheață Bucureștiul arăta răvășit, acum ne-a izbit subit primăvara.  Bine că nu a ajuns încălzirea globală și în America, unde e frig, că altfel se speria rău Trump. Acum o săptămână, pe plaiurile mioritice bucureștene, s-au filmat câteva scene din Ice Age. În acea perioadă, șoferii agresivi s-au mai calmat pentru că Dumnezeu îi pedepsește pe păcătoși și evident pe mașinile lor.

La noi nu e mare vâlvă. Valul de pestă porcină și-a calmat bulele în paharul cu lichid credul. Sezonul de vânătoare a porcilor mistreți la Balc s-a încheiat victorios, a fost o recoltă bună și bineînțeles că nu a prezentat niciun pericol pentru măreții vânători.

Dacă sălbaticii râmători nu au avut loc în România democrată se pare că aceeași soartă o vor avea și cormoranii obraznici, care fac baie în piscine. Un fapt extraordinar și exclusiv, care a uimit Comisia de Pescuit a Parlamentului European de la Bruxelles. Lui  Daea i s-a promis susținere din partea Parlamentului European, care  va finanța cormoranii, oferindu-le  bilete la Therme.

La TV totul e bine. În județul Vaslui, din cauza ceții câțiva vasluieni nu au mai găsit birtul, pomenindu-se din greșeală în bibliotecă. Nu au existat victime, cel puțin până acum. Din nefericire, câțiva au prezentat leziuni oculare la citirea câtorva titluri, iar bibliotecarul a scăpat nevătămat pentru că în acea zi cețoasă și-a desfășurat programul la birt. Asociația lingviștilor români este puțin alarmată de acest fenomen meteorologic. In curând va trebui înlocuită expresia „copii din flori” cu „cea copii din ceață”. 

Mulți români sunt revoltați. Revolta face parte din ADN-ul nostru și e normal să ne revoltăm atunci când nu găsim iarna aceasta o promoție amărâtă la drujbe pentru a tăia țurțurii. La nivel micro, dar care a ajuns macro, o mamă din Cluj este revoltată pentru că la ora de engleză i s-a prezentat copilului său cuvântul foot. Profesoara nu neagă ce s-a întâmplat și îi recomandă mamei grijulii to smoke it. Engleza ( să nu îi spunem totuși limbă pentru a ne absolvi de alte conotații ) e halucinantă și obscenă, așa că toți părinții trebuie să facă o coaliție pentru a o scoate din programă. Să vorbească cei de la UE limba română , că noi trebuie să ne păstrăm sufletul curat.

La noi sufletul curat se amestecă cu romantismul și consumerismul. Astfel au luat naștere siliconul și botoxul. Romantismul ne spune că trebuie să încercăm cât de multe experiențe, iar consumerismul ne spune că, pentru a ne simți fericiți, trebuie să consumăm cât mai mult. Alianța lor, în ceea ce privește femeile a dus la o încredere de sine extraordinară, astfel încât toată lumea își dorește să arate ca toată lumea. Importantă este firește, mărimea, impregnată în sufletele tuturor, inclusiv în cel al purtătorilor de rochii și cruci de aur, care ne călăuzesc în lepădarea de hârtii din portofel total nefolositoare sufletului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.