Top favorite iarna aceasta

Ce te faci când zilele sunt din ce în ce mai reci, moralul alunecă și el spre minus 1 grad și ești condamnat la seri petrecute cu o pătură pe tine? Încerci să supraviețuiești cu o carte bună, un parfum special, ceva pentru ten și firește un film pe măsură.

Oricât de superficial ar suna asta e ca whisky- ul pentru o călugăriță, deci ajută mult.

Pălăria Președintelui de Antonine Laurain mi-a făcut cu ochiul mai demult, dar nu mai îmi amintesc exact de ce nu am înhățat-o atunci. Mi-a fost dăruită de ziua mea, așa că mi-am frecat mâinile de nerăbdare să o răsfoiesc.

Începe subtil, aproape plictisitor, la fel ca primul personaj, un contabil cu o viață anostă, dar care își schimbă viața după ce pleacă dintr-o braserie cu pălăria președintelui Republicii Franceze- Francois Mitterrand. Președintele își uită pălăria, iar contabilul și-o însușește în semn de amintire a serii minunate în care a stat la o masă distanță de președintele Franței. Destinul i se schimbă odată ce își pune pălăria pe cap, la fel ca și destinul celor care ajung să o poarte după el. 

Pălăria buclucașă nu rămâne la el, trece prin mâinile unei femei, care o folosește pe post de momeală pentru a-și face gelos amantul.

 După ce își îndeplinește misiunea, pălăria ajunge la un celebru parfumier, care își pierduse inspirația, apoi , la un ultim personaj, singurul care nu știe ca nu este pălăria lui și care ajunge să își schimbe orientarea politică. Viața lui se transformă complet, de la comportamentul în societate până la schimbarea completă a design-ului interior. 

Chiar dacă începutul romanului e greoi, devine seducător pe măsură ce pălăria schimbă destine, reușind să înglobeze elemente emblematice ale anilor 80′. Pentru o lectură satirică, plină de finețe merită citit. 

Aqualia Thermal de la Vichy e o cremă di-vi-nă, care e de folos tuturor persoanelor sublime cu tenul normal sau gras. Nu cunosc persoană care să zică pas după ce a încercat-o o dată. Are acid hialuronic, care este bun pentru hidratare și pentru tenul încrâncenat de prea mult stres. Textura e foarte lejeră, sub formă de gel, răcoritoare ca o briză, miroase marin și ia cu mâna oboseala. 

Prima dată când am încercat-o era într-o variantă mai cremoasă. Rezultatul e același. După vreo două săptămâni de folosire tenul radiază și are un aspect sănătos.

Poison Girl e amețitor, răvășitor, picant și strident. În anul 2016 Francois Demachy a lansat un parfum adresat femeilor tinere, fără inhibiții, urbane, jucăușe. Percepția mea e total diferită, îl văd potrivit pe o piele mai matură. La un puf distanță se identifică portocale siciliene amărui și lămâi, notele de mijloc sunt trandafir Grasse și Damasc, iar cele de bază sunt migdalele și vanilia. 

Pasiunea lui Christian Dior pentru flori se remarcă în fiecare parfum. Poison a fost creat pentru a seduce, iar sticla este în forma fructului interzis. 

Pentru mine Poison Girl e un parfum împielițat, care fuge din sertar și mă trage de mânecă dimineața, obligându-mă să-l port și care la început se așează energic pe pielea mea, după care se calmează cu ajutorul vaniliei, astfel că ne putem petrece ziua în armonie. Spre final miroase a mere coapte, iar devotamentul lui pe piele e de nedescris.

The Princess Switch este un film light, perfect pentru zilele răcoroase. Prezintă povestea a două personaje identice, una patiser iar cealaltă făcând parte dintr-o familie regală. 

Stacy este un patiser renumit din Chicago, care câștigă un concurs de gătit. Astfel că, rămasă fără iubit în Ajunul Crăciunului, pleacă în Belgravia pentru a participa la cel mai mare concurs de patiseri. 

Margaret, celălalt personaj este o ducesă care nu-și găsește locul în familia regală și își dorește o viață banală. 

Nimic nou sub soare până acum, dar modalitatea în care e prezentată magia Crăciunului e una specială, iar destinele celor două personaje urmează un curs nefiresc și amuzant. 

Pe voi ce v-a atras iarna aceasta?  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.