My guilty pleasures

Una din super puterile mele este să schimb starea de spirit a persoanelor din jur, înveselind sau încurajând. Câteodată lumea în care trăim e ca o babă frivolă, de la bloc, care înjură copiii din fața scării sau câteodată e ca un dementor ce absoarbe toată energia bună din noi. Ce rămâne de făcut e să ripostezi cu multă voie bună și să-ți încurajezi aproapele, care, probabil, are agățat de piciorul stâng îngrijorarea și de cel drept frustrarea. Ce mă fac când sunt eu în ipostaza asta și cum reușesc să mă scot singură din rahat  ea veți vedea mai jos.

Un pahar de vin alb 

„Este bine sa ne amintim ca exista cinci
motive pentru a bea: venirea unui prieten, setea cuiva, frica de sete pe viitor, gustul excelent al vinului, sau oricare alt motiv.” 

PROVERB LATIN

Niciodată roșu, întodeauna alb sau cu excepții rose, băut în special în serile de vară, dezmorțește oase, dezleagă limbi și creează iluzia că viața e ” frumos” și frumos e lumea toată.

Câteodată, când sunt singură acasă îmi place să-mi torn un vin alb demi- dulce și să-mi imaginez că sunt o franțuzoaică tunsă bob, cu multe inele pe degete, care soarbe cuvinte din Umberto Eco.

Parfumul meu de toate zilele

Mă îndrăgostesc de mirosuri. Le asociez cu trăiri, cu oameni și spații. Sunt schimbătoare și țin mult cont de anotimp. Un parfum purtat dimineața te energizează și îți dă un imbold să pleci de acasă.

După ce a participat la o conferință de beauty , o prietenă mi-a dăruit un parfum primit acolo.

Ettington Park Hotel a fost locul în care s-a ținut conferința, o locație divină, cu multă poveste. Se spune că prin el se plimbă fericite sau morocănoase multe fantome din perioada victoriană.

Nu știu dacă au fost poveștile trainerilor de vină sau aroma veche a locului, cert e că în acea seară, Daniela, în timp ce era să adoarmă, a simțit o mână aspră pe gât și un miros de rom, sare și umezeală. Imediat ce a deschis ochii a văzut conturul unui bărbat trecut de cincizeci de ani, cu trăsături aspre, care a dispărut în câteva secunde, râzând de ea.

Noaptea la hotel a fost lungă, iar dimineața mai multe colege s-au plâns că nu au dormit cum trebuie.

Așa că, draga de ea, s-a descotorosit imediat de parfumul primit la conferință, găsindu-i un loc mai potrivit – la mine în sertar.

Pe mine m-a fascinat imediat mirosul de portocale amărui, boabe de tonka, lemnul de santal și sare și mă obligă să-l folosesc când vreau să câștig ceva. Iar dacă marinarul bețiv și furios îndrăznește să-l revendice I will kick his ass, cum s-ar spune.

Sertarul cu dulciuri

Nu vă spun unde e, dar vă pot spune că e atent aprovizionat. Fac parte dintr-o categorie selectă a oamenilor care mănâncă dulciuri, dimineața, pe stomacul gol, însoțite de cafea.

De asemenea, deseori mănânc desertul înainte de felul principal pentru că îmi place să trăiesc prezentul. Bezelelor le place să înoate în ciocolata caldă și câteodată biscuiții se mai ceartă cu stafidele, dar reușesc să le împac într-un final.

Organizez

Un alt obicei care mă relaxeză și intră în conflict cu firea mea boemă și artistică este să organizez. Toate lucrurile importante și toate reușitele au fost dinainte puse pe hârtie, analizate în amămunt. Agenda mea din timpul facultății, pe care nu am arătat-o nimănui, e mama planificării. Să vezi exact ce ai de făcut pe o hârtie sau să-ți notezi obiectivele te ajută foarte mult. Multe lucruri, odată ce le-ai pus pe hârtie, devin mai ușor realizabile.

 

 

Voi ce plăceri vinovate aveți?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.