Cinci seriale de văzut vara asta

Când mă gândesc că ploile din ultima perioadă nu m-au lăsat să umblu brambura și m-au țintit în casă, îmi vine să dau timpul înapoi pentru a mă opri din aruncarea autobronzantului la gunoi.

Noroc că îmi plac serialele și fac parte din categoria persoanelor, cărora le e bine și pe canapea, căutând să-și umple mintea cu scene tari. Așa că am făcut o listă cu cinci seriale interesante.

1. Cable girls sau Las chicas del Cable e o producție spaniolă apărută în 2017, care urmărește schimbarea mentalității unor femei, după Primul Război Mondial.

De asemenea, putem vedea cum funcționa prima companie telefonică din Spania. Vedem cum imediat după război femeile au început să preia din atribuțiile, la vremea aceea masculine, încet – încet, dar sigur li s-a oferit ocazia să-și folosească inteligența.

Se conturează viața a patru personaje, total diferite ca aspirații și stil de viață, dar care au în comun dorința independenței. Alba, personajul principal, este abandonată de mică, dar care ajunge să-și câștige existența prin înșelătorii și furturi. Acuzată de crimă ajunge să fugă din Argentina în Madrid, cu ajutorul unui polițist corupt. I se cere să jefuiască o companie telefonică, dar lucrurile iau o altă întorsătură după ce Alba descoperă ceva.

Tunsori bob, look-uri de vampă, ochi puternic conturați, ținute de o simplitate fabuloasă specifice anilor 20′ din materiale fluide și franjuri, jazz, întorsături de situații și atașamente, toate prezentate natural.

cable girls

 

 

 

 

 

 

 

2. Good witch e serialul perfect pentru cei care duc o viață cu mult stres. După douăzeci de minute de vizionat, timbrul vocal a lui Cassie Nightingale a acționat fix ca o baghetă magică, care mi-a eliberat endorfinele.

Acțiunea se petrece într-un orășel din SUA, numit Middleton, în care toți cei care vin hotărăsc să rămână acolo, impresionați de căldura și relațiile unei comunițăți mici. La fel se întâmplă și cu un medic renumit din New York, care hotărăște să-și liniștească viața în Middleton. Toate frâiele orașului sunt ținute, firește, de o femeie calmă, care e un fel de vraci modern. Ea deține un magazin de suveniruri și chestii interesante aduse din diferite colțuri ale lumii, unde oamenii vin să discute problemele personale. Misterioasa Cassie are o putere intuitivă foarte mare, iar chestia interesantă este că nu îți dai seama dacă problemele s-au rezolvat din cauza magiei sau de la sine.

good witch

3. Îmi plac la nebunie serialele de investigație, iar White Collar a fost fix de ce am avut nevoie. Neal Caffrey, interpretat de actorul Mat Bomer e un hoț mai special pentru că este hoț de artă.

Este eliberat din închisoare cu condiția să lucreze pentru FBI. I se leagă o brățară de monitorizare de gleznă și trebuie să lucreze cu un agent pentru a rezolva infracționalități pe care și el le-a comis în trecut.

Problema intervine atunci când se încăpățânează șă-și rezolve problemele din trecut și lucurile degenerează. Avem hoți de muzee, bijuterii, falsificatori, toate condimentate de șarmul și inteligența lui Neal.

Mozzie, jucat de minunatul Willie Garson, e prietenul lui cel mai bun, un personaj foarte bine creat, un geniu al tehnologiei, cu o memorie de elefant și curaj de șoarece creează o grămadă de scene amuzante.

White Collar - Season 4

4. Hart of Dixie e un serial ușor de digerat, plăcut și cozzie. Zoe Hart este o newyorkeză fashionistă care acceptă să fie medic de familie, într-un orășel mic din Alabama, după ce nu reușește să devină medic chirurg. Avem mult umor, un primar care are un aligator drept animal de companie, multe secrete și relații ascunse.

Zoe Hart încearcă să se adapteze vieții la țară, urmând scene pline de umor.

hartofdixie19

5. M-am gândit sau nu dacă să scriu despre ultimul serial din lista mea. Ei bine, 13 Reasons Why e o dramă care surprinde viața și problemele adolescenților din zilele noastre sau cel puțin din America.

O adolescentă decide să se sinucidă, lăsând în urmă treisprezece casete cu treisprezece motive pentru care a ales să facă asta. Casetele ajung din mână în mână la toți cei care au contribuit la decizia ei. La fel cum caseta are două fețe, povestirile sunt interpretate în două moduri. Serialul e răvășitor, realist, ridică multe probleme, în special lipsa comunicării și încă este ținut pe piață, cu toate că ar putea provoca un fenomen oglindă în rândul adolescenților.

13-reasons-why

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.