Un divorț la colț de stradă

M-am dus să cumpăr o vestă. Zărisem de câteva zile un magazin cochet, cu articole destul de fancy expuse în vitrină pentru strada pe care e plasat. Zis și făcut. Intru, mă holbez pe acolo, mă întâmpină o blondă drăguță, prea drăguță pentru a fi englezoaică. Vorbește calm și dulce. Aflu că e italiancă și că are cincizeci și cinci de ani. O trădează doar  ridurile din jurul ochilor și un rid adânc între sprâncene.

-Pe ăsta l-am făcut din cauza soțului meu. Prea mult timp am fost supărată. spune cu multă resemnare.

A locuit până la douăzeci de ani in Napoli, apoi s-a mutat în UK. A venit însărcinată împreună cu soțul. In Italia a studiat arte, iar în Anglia a profesat pentru câțiva ani.

-Dio mio, era foarte gelos și m-a pus să renunț la slujbă. Nici la cumpărături însoțită de copii nu puteam merge. Eram prea naivă și îndrăgostită așa că acceptam orice.

-Și ce ai făcut după ce ai renunțat? o întreb eu curioasă

-Ne-am deschis o cafenea. Omul ăsta nu știa nici să taie o felie de pâine. Eu l-am învățat totul de la zero.

Mariana, căci așa o cheamă pe italianca noastră, după ce l-a prins pe individ că o înșela cu una dintre angajate l-a iertat. Ca să o răsplătească pentru efortul depus a înșelat-o din nou. Cum trei e cifra magică s-a decis să-i mai acorde o șansă. Inutil. Italianului nostru a început să-i placă la dolce vita, așa că o înșela cu cine prindea, apoi venea spășit, înlăcrimat și jumulit ca un motan ce tocmai a fost în călduri.

După divorț ( aici este foarte complicat pentru că divorțul în Italia durează muult ) a fost  sfătuită și sprijinită de copii să facă ceva pentru a-și mai ridica moralul. Așa că Mariana și-a deschis propriul atelier de haine. Este foarte talentată și atentă la detalii. Mi-a arătat o poză cu rochia ei de mireasă pe care și-a creat-o în urmă cu treizeci de ani. Avea o trenă lungă, iar în față era croită sub genunchi.

Cu puțin curaj a lăsat cuțitul pentru pâine în tocător, a pus mâna pe creion și foarfecă și a început să-și traseze propria viață. Ce mi s-a părut amuzant este faptul că și-a deschis magazinul vis-a vis de el.

Am ieșit într-un final din magazin zâmbind. Mi-a plăcut mult povestea ei. Nu e ceva neobișnuit sau nemaiauzit, până la urmă nu scapă aproape nimeni de înșelat,cel puțin o dată în viață. Dacă sunt sentimente doare ca dracu, mai ales să fie vorba despre o căsnicie, copii, bla bla, dar important este cum te ridici. Dacă faci o obsesie pentru fostul sau fosta și apoi îl/o cauți în toate relațiile sau dacă ajungi să nu mai ai incredere în oameni n-ai rezolvat nimic.

Indiferent cât de gros e stratul de noroi de pe tine, tot se curăță. Nu există o soluție pentru înșelat. Unele cupluri se iartă și trec peste, altele se despart. Să trăiești în continuare privindu-l pe acel om cu neîncredere sau să rupi totul, dar să ai regretul că putea să meargă?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s