Despre stafii flămânde, Merlot și cireșe negre

De ziua ei, Madlene a primit de la colegi un buchet de trandafiri Osiria – o specie hibrid, care au o coloratură a petalelor albă iar marginea este grena. A împlinit 35 de ani. Nu-i venea deloc să creadă că în sfârșit e ziua ei, așa că a strâns puternic buchetul în brațe. Voia să vadă dacă au mai rămas spini netăiați. A găsit câțiva, care o apăsau și zgâriau fix pe stern. L-a strâns și mai tare.

Așa e când te obișnuiești cu durerea. Atunci când lipsește începi să crezi că e ceva în neregulă cu tine.

Madlene e corporatistă. Are corpul subțirel, sânii mici și vii, picioare lungi. E blajină și are vocea caldă. Are strungăreață și când râde o face cu limba între dinți. Când te privește văpaie verzi și curioase i se aprind în minte. E feminină mai mereu, în special când merge  și când tastează energic.

Ajunsese acasă destul de târziu. O năvălise întunericul din încăpere. Mirosea izbitor a Merlot și cireșe negre. Era mulțumită, reușise să acopere aproape toate task-urile din acea zi. Avea o seninătate în privire. Parcă nu se mai simțea atât de singură.

La partaj rămăsese fără Toto. Îi era dor de el. Câteodată, când făcea curățenie, mai găsea fire de păr rătăcite. Le lua în palmă. Uneori le privea fix, alteori plângea.

Deschise o cutie cu lapte, luă două înghițituri mici și o lăsă pe masă exact ca în ziua aceea. Ziua în care ea i-a spus că l-a înșelat, iar el a lăsat cutia de lapte pe masă și s-a apucat de ridicat greutăți. Era rutina lui de dimineață. Nu era furios deloc, o privea cu multă calmitate, exact ca un maniac.

– Când bărbatul devine mobilă de bucătărie, n-ai nicio șansă! Fie te conformezi și-l decorezi corespunzător, îl ștergi zilnic de praf, fie renunți și-ți urmezi calea. Așa îndruga într-o zi Alina, prietena ei, între o cafea și-un fursec repede mestecat.

Ce a urmat apoi e de la sine înțeles. Voia, totuși, ca el să aibă o reacție, un trântit de farfurie – măcar în chiuvetă,dacă nu pe podea. Nimic. Era iremediabil. Se mințea singură de ani buni, își proiectase o poveste falsă, care să o ajute să meargă mai departe.

Acum, având atât de mult timp liber își permitea să-și răspundă la o întrebare, cu totul nouă:  „Ce vrei tu să faci, Madlene? ”

-Mai întâi să pun trandafirii în apă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.