Căsuța de la mare

My dear friend… m-am gândit la asta toată noaptea și te-am chemat la cafea pentru că nu vreau să aud iar un refuz. Măcar nu o să ai timp de răgaz sau de inventat iar scuze.

Uite ce e – dă-l naibi pe bărbatul tău și hai să mergem la căsuța mea de la mare! Ce zici? In trei ore ajungem acolo, dacă pornim acum. Nu mai e cine știe ce și probabil au crescut tufele de trandafiri sălbatici și sălciile în jurul ei. Și nici nisipul de pe podele nu am fost în stare niciodată să-l curăț cum trebuie.

Dar îți promit să ne aruncăm în mare de cum ajungem, așa cum îți place ție.Ne aruncăm cu hainele pe noi, firește. De unde atâta răbdare să ne dezbrăcăm? Poate mai aruncăm câte una- două pe parcurs. Să ne fluture vântul părul, să-l zăpăcească de tot și să avem buzele sărate. Să ne bălacim până simțim buricele degetelor crețe, până vom tremura de frig din toate încheieturile.

Apoi, promit să te las să zaci la soare, ca o șopârlă leneșă iar eu mă duc să pregătesc cina. O să cinăm pe malul mării. Îți fac cea mai bună saramură de pește cu ierburi aromate din lume! O să ai impresia că peștele din farfurie îți face cu ochiul și o să te lingi pe degete la final. Surpriza serii va fi porumbul copt. Păi ce credeai? Că am uitat ce-ți place?

Fiecare val o să ne zăpăcească. Ai văzut că au lumini diferite? Privește-le bine pân’ ți s-or lipi strălucirea lor de retină. De când nu ți-au mai lucit ochii? Eu nici nu-mi mai amintesc…

După cină venim acasă și stăm pe canapeluța albă din curte. O să stăm turcește, o să ne spuneam toate lucrurile care ne mișună în minte. Absolut toate. Până o golim. Apoi punem Bad Karma pe repeat  și lăsăm tăcerea să ne cuprindă.

Ce zici?

 

large (63)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s