Iar m-am dat în leagăn

Ştii senzaţia aia când te dai în leagăn şi simţi că nu ai suficientă viteză, aşa că îţi iei tot mai mult avânt? Îţi place, ai senzaţia că aerul rece îţi pătrunde prin tâmple şi te goleşte de toate gândurile. La un moment dat prinde prea multă viteză, încât nu mai poţi să te opreşti şi aştepţi să se mai  domolească. 

Câteodată nu ai rabdare şi îţi vine să te arunci în cap, numai să scapi odată din acea balansare plictisitoare.

Şi o faci. Cu riscul să pici în genunchi pe pietrişul ascuţit, dar tot o faci. Nici nu contează şi nici nu ustură atât de tare. Te ridici buimac, cu un zâmbet tâmp , ai palmele fierbinţi, movulii, cu mici urme de sânge şi nisip.

Ca să nu ai urme de regret şi să nu te critici prea mult pentru alegerea făcută, după câteva momente de respiro, te urci iar în leagăn. La început te dai încet, cu puţină modestie, după care te plictiseşti şi măreşti din nou viteza. Părul îţi zboară în toate direcţiile, nările ţi se dilată, rânjeşti.  Ce îţi pasă că o să sfârşeşti la fel?

Poate că ar fi cazul să te duci acasă. Aşa că traversează cu grijă strada, deschide agil uşa cu vârfurile degetelor pentru ca pietricelele să nu se înfigă şi mai adânc în podul palmelor, dă drumul robinetului şi lasă apa rece să curgă pe tine.

Da, nu-mi place platonicitatea în dragoste. Nu o suport, mă enervează teribil. Simt tot timpul nevoia asta nenorocită de adrenalină. Mă sperie obişnuinţa, aşa că o alung.

Am tot timpul palmele zgâriate. Cum văd că se vindecă puţin, nici nu aştept să pice coaja, că iar fug şi mă dau în leagăn.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.