Mănâncă, Roagă-te, Iubeşte – Elizabeth Gilbert

Căutam de mult un roman bun, așa că am dat iama într-o librărie și am luat ce mi-a picat prima dată în mână. Eat, Pray and ăăă Love, de Elisabeth nu-știu-cum.

S-a dovedit a fi un roman clasic, revigorant, cu o dulceață discretă, ce te duce cu gândul la aroma grădinilor italiene. Felul lipsit de reticiențe, îndrăzneț, pe alocuri ironic în care Elisabeth Gilberth își așterne întreaga călătorie te inundă de optimism și te face să te gândești la condiția femeii din zilele noastre.

Încă din primele pagini te izbește aroma unui cocktail feminin de trăiri si de dorințe pe care Liz, personajul principal, și le îndeplinește pe parcursul călătoriilor ei în Italia, India și Indonezia.

Este vorba despre o femeie ajunsă la maturitate, care învață că depresia și singuratatea pot fi alungate de un asfințit privit de la o balustradă, în Toscana sau înăbușite prin meditație și studiu într-un ashram din Mumbay.

Lizz e o femeie care învaţă să se lase pradă plăcerii pure, un lucru pe care americanii rareori îl fac.  Învaţă că un desert precum panna cotta sau lampascione servit la o oră nepotrivită îi pot schimba starea de spirit.
O călatorie scăldată de dorinţa descoperirii pe sine, în care realizezi că transformările vitale, care se petrec în viaţa ta au nevoie de timp pentru a se încheia aşa cum trebuie.
Exact ca o prăjitură abia scoasă din cuptor, care trebuie să se răcească puţin înainte de a fi glasată.
Bogat şi intens în experienţe, un echilibru de lejeritate şi îndrăzneală, romanul te ademeneşte subtil să meditezi asupra fericirii tale.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.